jajakidz.nl

Solvency II Excel XBRL digitaal aanleveren

Tegenwoordig worden alle financiële rapporten digitaal aangeleverd en in sommige gevallen is het verplicht. In het geval van Solvency II Excel XBRL is het ook verplicht door De Nederlandse Bank.

Het aanleveren van financiële rapporten gebeurd op een veilige manier door de manier waarop XBRL werkt. XBRL is een computertaal dat speciaal ontwikkeld is voor het delen van financiële informatie over het internet. Het is zo ontworpen dat niemand anders het kan lezen behalve de verzender en de ontvanger. De ontvanger heeft ook geen speciale programma nodig om het te openen. Zo gaat het verwerken van de rapporten een stuk sneller en dit is dan ook de reden voor het gebruik van Solvency II Excel XBR:.

Nu is het wel zo dat de rapporten niet direct in XBRL worden gemaakt. De meeste bedrijven maken gebruik van Excel voor het maken van de Solvency II rapporten en daarom moeten ze een software gebruiken voor het omzetten naar XBRL. Met de Solvency II Excel XBRL is het dan ook mogelijk om snel het rapport om te zetten en te verzenden. Het enige wat er hoeft te gebeuren is de Solvency II Excel XBRL programma te openen en de juiste bestanden te selecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>