jajakidz.nl

Eenvoudig huishoudboekje

Eenvoudig huishoudboekje maken kan je helpen om al je uitgaven op een rijtje te krijgen en zo een grip te krijgen op je financiƫle situatie. Gewoon blijven doorgaan met uitgeven zonder enige inzicht is nooit een goed plan. De mensen die dit doen komen later vaak in de problemen of raken zelfs in diepe schulden.

Iedere maand heb je een bedrag aan inkomsten en gelijk daaraan kun je uitgeven. Als je nog geld wil overhouden moet je zelfs minder uitgeven. Het klinkt heel logisch maar als je niet weet hoeveel geld je uit geeft of waaraan kun je hier niet aan houden. Vaak geven mensen geld uit die ze niet hebben door rood te staan of uit te geven. Zo geef je dus meer geld uit dan je hebt en het is een zekere manier om in schulden te komen. Met het bijhouden van een eenvoudig huishoudboekje kun je alles op orde krijgen.

Je kijkt hoeveel geld je te besteden hebt en noteert dit. Voor je uitgaven zet je ook een budget vast. Dan ga je uitgaven bijhouden en wanneer je dichtbij het budget komt moet je voorzichtiger aan doen. Zo leer je ieder maand weer beter je geld beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>